categories

De natuur als spiegel en metafoor

Buiten zijn, in de natuur, brengt mensen in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Het bevordert de ontspanning, waardoor mensen meer open komen te staan voor reflectie en voor sociaal contact.  Dit wordt oa. ook gesteld in  onderzoek van RMNO, Gezondheidsraad).

 

In de natuur heeft alles een eigen plek, een eigen taak en alles is onderling in verbinding. Deze natuurlijke orde, evenals de seizoenen en de groeiprocessen zijn als een spiegel voor ons mensen.

Werkwijze

GroeneCoaching voor Teams realiseert onderdelen van haar coachingprogramma's in de natuur. Hierbij reflecteren we op natuurprincipes zoals groei en ontwikkeling, heling, koestering en weldaad, maar ook de tegenovergestelden daarvan zoals destructie, chaos en verstikking.

In overleg met u coördineren wij werkvormen rondom de boerderij of in de polder, wellicht via een teamwandeling, die de rationele doelstellingen van uw bedrijf of organisatie ondersteunen.

 

Lees hier verder over onze deskundigheid of neem direct  contact met ons op!

 

Terug

Unieke functie

In de natuur heeft alles een eigen functie en alles is onderling in verbinding. Het streven is om deze natuurlijke orde, evenals de seizoenen en de groeiprocessen naar binnen te halen, zowel bij mensen als bij organisaties en bedrijven. Zo buiten, zo binnen.

 

In evenwicht

Zo buiten, zo binnen betekent ook dat we al onze innerlijke overtuigingen en gedachten (positief of negatief) terugzien in de wereld om ons heen. Onze persoonlijke beleving is een projectie van wat zich binnen in ons afspeelt. En andersom: de wereld om ons heen beïnvloedt onze gemoedstoestand.

 

Zonder oordeel

De natuur kan ons helpen dit in evenwicht te houden. De natuur is puur. De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf. Hierdoor kunnen mensen ook zichzelf zijn en hun vooroordelen, opgelegde overtuigingen en negatieve gedachten loslaten.